فایل ورد قابل ویرایش
توضیحی مختصر از مقاله :
دانلود مقاله مقايسه كارايي فناوري سونوشيميايي و فتوسونو شيميايي جهت حذف سيانيد از محيط آبي
چكيده
زمينه و هدف: سيانيد يك ماده بسيار سمي است كه بطور معمول از تركيبات معمول در فاضلاب صنايع متعددي از جمله آبكاري، استخراج معدن فلزات، فلزكاري و تميزكاري فلزات وجود دارد. ورود اين ماده به محيط زيست مخاطرات بهداشتي زيادي را به همراه دارد. هدف از انجام اين مطالعه مقايسه كارايي فناوري سونوشيميايي و فتوسونوشيميايي جهت حذف سيانيد از محيط آبي مي باشد.
روش بررسي: در اين مطالعه از يك دستگاه مولد امواج فراصوت با توان 500 وات در دو فركانس 35 و 130 كيلوهرتز و يك لامپ 125 وات جيوه اي با فشار كم استفاده شده است. غلظت سيانيد در تمام آزمايشات 5/2 تا 75 ميلي گرم در ليتر بوده است. در اين تحقيق اثر فاكتورهاي pH محيط آبي، غلظت اوليه سيانيد و مدت زمان فرايند بر کارایی حذف مورد بررسی قرار گرفت.
يافته ها: نتايج حاصل از تحقيق نشان داد كه ماكزيمم كارآيي حذف سيانيد در فناوري سونوشيميايي (فركانس 130 كيلوهرتز، زمان تماس 90 دقيقه، pH=11 و با غلظت 5/2 ميلي گرم بر ليتر سيانيد) به 71% رسيده است در حاليكه در شرايط مشابه با فناوري فتوسونوشيميايي كارايي حذف به 74% رسيده است.
نتيجه گيري: نتايج حاصل از اين تحقيق نشان داد كه كارايي فرايند فتوسونيك جهت حذف سيانيد از محيط آبي بيشتر از فرايند سونوشيميايي است. ضمناً راندمان حذف سيانيد توسط هر دو فرايند با pH، فركانس و زمان ماند رابطه مستقيم و با غلظت سيانيد رابطه عكس دارد.
واژه هاي كليدي: سيانيد، فرايندهاي اكسيداسيون پيشرفته، فتوسونوشيمي، سونوشيمي
دانلود مقاله مقايسه كارايي فناوري سونوشيميايي و فتوسونو شيميايي جهت حذف سيانيد از محيط آبي
نظرات شما عزیزان: