فایل ورد قابل ویرایش
توضیحی مختصر از مقاله :
1 مقدمه
در روزهاي اوليه صنعت كامپيوتر (دهه هفتاد)، بيشتر كامپيوترهايي كه توليد ميشد mainframe بودند و افراد خاصي از آنها استفاده ميكردند. هر سازنده براي سخت افزار خود يك سيستم عامل مجزا مينوشت كه فقط بر روي آن سخت افزار خاص اجرا ميشد؛ يعني سخت افزار و سيستم عامل مربوط به آن با هم بعنوان يك محصول فروخته ميشدند. در آن زمان آزمايشگاه Bell كه قسمتي از شركت AT&T بود (امروزه بصورت مستقل و تحت نام Lucent Technologies فعاليت ميكند) به علت مشكلات كارمندان شركت در كار كردن با سيتمهاي mainframe شروع به نوشتن سيستم عامل UNIX و زبان برنامه نويسي C براي استفاده داخلي كارمندان خود نمود.
در آن زمان AT&T اجازه فروش سخت افزار و نرم افزار بنام خود را نداشت، لذا پس از مدتي كد سيستم عامل UNIX را براي مصارف آكادميك به دانشگاهها عرضه كرد. از آنجايي كه سيستم عامل UNIX طوري طراحي شده بود كه به سادگي قابل انتقال بر روي سخت افزارهاي مختلف بود، مورد توجه دانشگاهها قرار گرفت. آنها با استفاده از UNIX ميتوانستند يك سيستم عامل واحد بر روي سخت افزارهاي مختلف خود داشته باشند. Ken Thompson، يكي از پديد آورندگان UNIX، آن را به دانشگاههاي California و Berkeley برد و در آنجا تغييرات عمدهاي توسط دانشجويان در كد UNIX اعمال شد كه منجر به پديد آمدن BSD UNIX گرديد.
پس از مدتي كه شركت اجازه ورود به تجارت كامپيوتر را پيدا كرد استفاده رايگان UNIX ممنوع شد و همين امر باعث شد عدهاي به فكر ايجاد يك نسخه رايگان UNIX بيفتند. پروژههاي FreeBSD، NetBSD، OpenBSD و بعدها Linux از اين جمله ميباشند. از طرفي شركتهاي بزرگي مانند Sun، IBM، DEC، SCO و HP به توليد سيستم عاملهاي مخصوص خود بر پايهBSD پرداختند. شركت AT&T نيز سرگرم توليد نسخه خاص خود به نام System V بود. ورود سيستم عاملهاي جديد بر پايهUNIX باعث كنار زدن ساير سيستم عاملهاي انحصاري شد. تنها سيستم عاملهايي كه توانستند بازار خود را حفظ كنندMVS محصول شركت IBM و OpenVMS محصول شركت DEC بودند (MVS به علت تعداد بالاي نسخههاي نصب شده وOpenVMS به علت امنيت و قابليت اطمينان بالا).
نظرات شما عزیزان: