قسمتی از متن فایل
•نظریة انتخاب حوزة مطالعة بسیاری از رشتههای علوم انسانی است. مانند جامعه شناسی، فیزیولوژی، علوم سیاسی، روانشناسی، زیستشناسی اجتماعی و اقتصاد
•نظریة انتخاب در حوزة اقتصاد مالی در تلاش است بخش نظاممند رفتار افراد را در انتخاب از میان گزینههای مصرف (سرمایهگذاری) توضیح دهد.
شرایط اطمینان و عدماطمینان
در اینجا موضوع انتخاب، گزینههای مصرف (سرمایهگذاری) در شرایط اطمینان است. بهعنوان مثال انتخاب از بین دو کالا مانند سیب و پرتقال. انتخاب از بین مصرف در حال حاضر و سرمایهگذاری با نرخ بازدة بدون ریسک.
در اینجا موضوع انتخاب، گزینههای سرمایهگذاری ریسکی است؛ گزینههایی که مصرف نامطمئنی را برای شخص فراهم میآورد. در اینجا برای تمرکز بر عدماطمینان بعد زمان از تحلیلها حذف میشود.
•بحث در مورد پارادوکس خیابان پترزبورگ در میان دانشمندان ادامه داشت تا اینکه در سال 1947 دو ریاضیدان به نامهای ون نومن (Von Neumann) و اسکار مورگنشترن (Oskar Morgenstern) با معرفی نظریة مطلوبیت موردانتظار مبنای نظری محکمی برای انتخاب در شرایط عدماطمینان ارائه کردند.
•نظریة چشمانداز تجمعی (cumulative prospect theory) تعمیمی از نظریة مطلوبیت موردانتظار است که بسیاری از اصول حاکم بر رفتار را پیشبینی میکند. این نظریه در سال 1992 توسط کانمن (Kahneman) و تیورسکی (Tversky) مطرح شد. دانیل کانمن در سال 2002 عمدتاً به خاطر توسعة نظریة چشمانداز، جایزة نوبل اقتصاد را نصیب خود کرد.
نظرات شما عزیزان:
ارسال توسط ali ahamadi
آخرین مطالب