ه
از هنگامي که رايانه در تحليل و ذخيره سازي داده ها بکار رفت (1950) پس از حدود 20 سال، حجم داده ها در پايگاه داده ها دو برابر شد. ولي پس از گذشت دو دهه و همزمان با پيشرفت فن آوري اطلاعات(IT) هر دو سال يکبار حجم داده ها، دو برابر شد. همچنين تعداد پايگاه داده ها با سرعت بيشتري رشد نمود. اين در حالي است که تعداد متخصصين تحليل داده ها و آمارشناسان با اين سرعت رشد نكرد. حتي اگر چنين امري اتفاق مي افتاد، بسياري از پايگاه داده ها چنان گسترش يافته اند که شامل چندصد ميليون يا چندصد ميليارد رکورد ثبت شده هستند و امکان تحليل و استخراج اطلاعات با روش هاي معمول آماري از دل انبوه داده ها مستلزم چند روز کار با رايانه- هاي موجود است. حال با وجود سيستم هاي يکپارچه اطلاعاتي، سيستم هاي يکپارچه بانکي و تجارت الکترونيک، لحظه به لحظه به حجم داده ها در پايگاه داده هاي مربوط اضافه شده و باعث به وجود آمدن انبارهاي ( توده هاي ) عظيمي از داده ها شده است به طوري که ضرورت کشف و استخراج سريع و دقيق دانش از اين پايگاه داده ها را بيش از پيش نمايان کرده است (چنان که در عصر حاضر گفته مي شود « اطلاعات طلاست» ).
هم اکنون در هر کشور، سازمان ها، شرکت ها و . . . براي امور بازرگاني، پرسنلي، آموزشي، آماري و . . . پايگاه داده ها ايجاد يا خريداري شده است، به طوري که اين پايگاه داده ها براي مديران، برنامه ريزان، پژوهشگران و . . . جهت تصميم گيري هاي راهبردي، تهيه گزارش هاي مختلف، توصيف وضعيت جاري خود و . . . مي تواند مفيد باشد. داده کاو يا استخراج و کشف سريع و دقيق اطلاعات با ارزش و پنهان از اين پايگاه داده ها از جمله اموري است که هر کشور، سازمان و شرکتي به منظور توسعه علمي، فني و اقتصادي خود به آن نياز دارد.
در کشور ما نيز سازمان ها، شرکت ها و مؤسسات دولتي و خصوصي به طور فزاينده ولي آهسته در حال ايجاد يا خريد نرم افزارهاي پايگاه داده ها و مکانيزه کردن سيستم هاي اطلاعات خود هستند، همچنين با توجه به فصول دهم و يازدهم قانون برنامه سوم توسعه در خصوص داد و ستدهاي الکترونيکي و همچنين تأکيد بر برخورداري کشور از فن آوري هاي جديد اطلاعات براي دستيابي آسان به اطلاعات داخلي و خارجي، دولت مکلف شده است امکانات لازم براي دستيابي آسان به اطلاعات، زمينه سازي براي اتصال کشور به شبکه هاي جهاني و ايجاد زير ساخت هاي ارتباطي و شاهراه هاي اطلاعاتي فراهم کند. واضح است اين امر باعث ايجاد پايگاه هاي عظيم داده ها شده و ضرورت استفاده از داده کاوي را بيش از پيش نمايان مي سازد.
مقاله داده کاوي، مفهوم و کاربرد آن در آموزش عالي
مقاله داده کاوي، مفهوم و کاربرد آن در آموزش عالي
نظرات شما عزیزان: