مقدمه
به طور کلی حقوق برای کارمند و دستمزد برای کارگر می باشد.حسابداری شامل موارد زیر می باشد:
1.حسابداری عمومی(شامل دو قسمت است حقوق و دستمزد-خزانه).
2.حسابداری مالی که از پرداختي ها و دفاترمالي تشکیل شده است و خود پرداختها از دو قسمت جاری-سرمایه ای تشکیل می شود.
3.حسابداری کنترل شامل(حسابداری اموال-سند رسی) می باشد.
4.حسابداری بودجه دارای(بودجه جاری و سرمایه ای).
حقوق و دستمزد دارای معانی می باشند. حقوق برای کارمند زیر نظر سازمانی که مشغول به کار در آن می باشند و برای کارمندان یک کشور بازنشستگی در نظر گرفته و آن زیر امور صندوق های بازنشستگی وزارت نفت می باشد که ماهیانه 6% از پایه و حقوق کارمند و از آن بدی آب و هوا، فوق العاده ویژه کسر می شود و به حساب امور صندوق ها واریز شده و ماهیانه به حساب شخص واریز می گردد.
در حسابداری حقوق و دستمزد در شرکت ملی نفت و گاز مسجدسلیمان حقوق و دستمزد از هم تفکیک داده شده اند و حقوق را به کارمندان اطلاق می دهند که به صورت ماهانه برای آنها محاسبه می شود و عبارت دستمزد برای کارگران به کار می رود که به صورت روزانه برای آنها در نظر گرفته می شود. و نرخ روزانه هر کارگر هر ساله از سوی اداره کار به شرکت اعلام می گردد که مبنای پایه دستمزد کارگران می باشد.
دستمزد برای کارگران که زیر نظر قانون کار می باشد یعنی کارگران زیر نظر کارفرما در شرکت نفت مشغول به کارند و دارای بیمه بیکاری می باشند حقوقشان را از اداره تأمین اجتماعی(نسبت به سابقه کارکردشان که باید تکمیل باشد) دریافت می کند.
حسابداری حقوق و دستمزد شامل:
1.پرداخت حقوق کارمندان.
2.پرداخت دستمزد کارگران
دستمزد کارگران:پرداخت دستمزد کارگران معمولاً در اول دوره(1/1/x ) هر سال جاری اعلام می شود که حداقل دستمزد اعلام شده از طرف اداره کار در سال جاری 90(110100) ریال می باشد دستمزد روزانه کارگر را در تعداد روز کارکرد ضرب کرده که این ناخالص یک ماه کارکرد کارگر می باشد که این دستمزد ناخالص شامل بیمه و مالیات می باشد و مبلغ بیمه به اداره تأمین اجتماعی و مبلغ مالیات به اداره وزارت امور اقتصادی و دارایی واریز گردیده است.
به طور کلی بیمه کارگر که به اداره تأمین اجتماعی واریز شده 30% می باشد و از این 30%(7% سهم کارگر-20% سهم بیمه کارفرما و 3% آن هم بیمه بیکاری که خود توسط کارفرما پرداخت) در نظر گرفته شده است.
نظرات شما عزیزان: