فایل ورد قابل ویرایش
توضیحی مختصر از مقاله :
بررسي مبادلات آب مجازي در استان خراسان جنوبي و تاثیر آن بر سفره های آب زیرزمینی
در این پژوهش به بررسی امکان بهرهگیری از مبادلات آب مجازی برای حصول امنیت غذایی و آبی، تعيين صادرات و واردات آب مجازي بخش كشاورزي استان خراسان جنوبی و برآورد شاخص WF و مؤلفههای آن پرداخته شده است. همچنین الگوي زراعي مبتني بر تعادل بخشی آبهای زیر زمینی در دشت بیرجند ارائه می شود.
هدف انجام تحقیق:
ü تعيين صادرات و واردات آب مجازي بخش كشاورزي استان خراسان جنوبی
ü بررسي امكان تامين امنيت غذايي استان با توجه به مفاهيم مبادلات آب مجازي و آبرانه کشاورزی
ü ارائه راهكارهايي جهت كاهش آبرانه کشاورزی
ü طراحی الگوی کشت زراعي بهینه برای دشت بیرجند با هدف تعدیل بیلان منابع آب زیرزمینی
ü بررسي تاثير الگوي طراحي شده بر میزان مصرف آب در دشت بیرجند
بررسی منابع:
آب مجازي براي اولين بار توسط آلن و به مفهوم آب محاط شده در کالاها ارائه و تعريف شده است. به عبارت ديگر کل آبي که مصرف مي شود تا يک واحد از کالاها ( اعم از کشاورزي و غير کشاورزي) توليد شود. آلن تجارت آب مجازي را به عنوان راهکاري جهت مديريت کم آبي در استانهاي خشک و نيمه خشک خاورميانه پيشنهاد کرد. آب مجازی هر محصول به سه بخش آب آبی، آب سبز و آب خاکستری تفکیک می شود. آب سبز به حجم آبی اطلاق میشود که در مناطق غير اشباع خاک به صورت رطوبت خاک ذخیره میشود. این منبع آبی در مناطق دیم به صورت موثر صرف تعرق گیاهی میشود و یا از سطح خاک و آبهای آزاد به صورت تبخیر از دسترس خارج میگردد.
آبهاي زيرزميني و آبهاي سطحي (دریاچهها و رودخانهها و حجم آب مخازن پشت سدها)، آب آبي را تشکيل ميدهند. آب آبی برای مصارفی نظیر آبیاری مزارع، بخشهای شرب و صنعت مصرف میشود. آب خاکستری، به حجم آبی اطلاق میشود که طی فرایند تولید محصولات آلوده شده و کیفیت اولیه خود را از دست داده است. این آبها وارد سیستمهای طبیعی آبی میشود. میزان آبی که لازم است تا بتوان کیفیت آبهای آلوده را به سطح استاندارد و مطلوب رساند، معادل حجم آب مجازی خاکستری در نظر گرفته میشود.
مقاله بررسي مبادلات آب مجازي در استان خراسان جنوبي و تاثیر آن بر سفره های آب زیرزمینی
مقاله بررسي مبادلات آب مجازي در استان خراسان جنوبي و تاثیر آن بر سفره های آب زیرزمینی
نظرات شما عزیزان: