فایل ورد قابل ویرایش
توضیحی مختصر از مقاله :
چکیده
رفتار مجرمانه دلایل مختلفی دارد. مطالعات محققین در نقاط مختلف جهان نشان می دهد که علاوه بر دلایل اجتماعی_اقتصادی، عوامل ارثی نیزتا اندازه ای، می تواند در تصمیم و اراده افراد در ارتکاب به جرم دارای نقش باشد. انجام مطالعات جهت دست یابی به نقش ژنتیک در این زمینه، از طریق بررسی خانواده ها و تاریخچه آن ها، دوقلوها و مطالعات فرزند خوانده ها امکان پذیر است. نتایج بیشتر این مطالعات، به دلیل وجود ارتباطات متقابل ژنتیک و محیط و از طرفی تنوع در آن ها، عملا بخوبی قابل تائید نیست. با انجام مطالعات سیتوژنتیکی، مشخص شد ارتباط مستقیمی بین رفتار بزهکارانه و مردان مبتلا به سندروم XYY وجود دارد.
کلمات کلیدی: ژنتیک، بزهکاری، خانواده، سندروم XYY
مقدمه
بدن انسان بالغ بر صد تریلیون سلول دارد که در تک تک آن ها، نسخه های مشابهی شامل اطلاعات ژنتیکی (ژن ها) وجود دارد. افراد از نظر ژن های خود منحصر بفرد هستند. بنابراین، ژن های هیچ دو فردی شبیه هم نیست. ژن ها، ویژگی های افراد را شکل می دهند
جنایت و جنایتکاری، بلایای اجتماع بشری هستند. رفتار بزهکارانه، نتیجه مجموعه ای از اثرات متقابل عوامل اجتماعی و زیست شناختی است. عوامل اجتماعی بازتابی از منابع محیطی تاثیرگذار، همچون وضعیت اجتماعی اقتصادیمی باشد. ژنتیک نیز مهم ترین عامل زیست شناختی شناخته شده است. عوامل ژنتیکی، به ارث می رسند در صورتی که عوامل اجتماعی اینگونه نیستند. در سال های اخیر مطالعات فراوانی در زمینه نقش ژنتیک در بزهکاری افراد انجام شده است. بررسی نقش ژنتیک در ارتکاب به جرم، در حیطه علم ژنتیک رفتاری است.
نظرات شما عزیزان: