فایل ورد قابل ویرایش
طراحی مجتمع فرهنگی- تفریحی در سایت دریاچه خلیج فارس
مقدمه:
1-1-انتخاب موضوع:
یشرفت صنعتی در کشورهای مختلف، همراه با بروز تحولات اساسی در ارکان اجتماعی و سیمای عمومی شهرهاهمراه بوده و مشکلات بسیاری را در زمینه های مختلف حیات اجتماعی و خصوصیات کالبدی این شهرها، به خصوص شهرهای بزرگ به وجود آورده است.تمرکز بیش از حد فعالیت های اجتماعی و اقتصادی در شهرهای بزرگ، رشد بی رویه و دگرگونی عمیق کالبدی در سیمای عمومی این کلان شهرها را به همراه دارد.
از آنجایی که این دگرگونی ها با سرعتی فزاینده و شتابی بیش از حد، تمامی ارکان اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد، برای هماهنگ ساختن فضاها و کالبدهای شهری با شرایط نوین به اجبار الگوهای موجود در شهر قدیم را نداشته، دقیقا″ موجب بروز وضعیت نا مطلوبی در خصوصیات کالبدی و فیزیکی شهرها می گردد.
تمرکز بیش از حد فعالیت های اجتماعی و اقتصادی و امکانات مختلفی که عرضه می دارد، باعث به وجود آمدن جاذبه های متفاوت شهری گشته و هجوم جمعیت را به این نواحی موجب می گردد.
رشد جمعیت در شهرها، نیاز به امکانات خدماتی و فضاهای متفاوت شهری را افزایش داده و ارگانیسم شهر را دستخوش تحولاتی عمیق می گرداند.یکی از عمده ترین مشکلاتی که به واسطه این آشفتگی محیط فیزیکی شهر را به مخاطره می افکند، نبد و کمبود فضاهای عمومی و مجتمع های فرهنگی می باشد. که آلودگیهای فردی، اجتماعی را افزایش داده و از طرف دیگر امکانات گذراندن اوقات فراغت را برای عموم مردم و در آخر شکوفا شدن ذوق و سلیقه هنری فردی اجتماعی را به شدت محدود می سازد.
این چنین است که برخورد با موضوعی تحت عنوان مجتمع تفریحی-فرهنگی از اهمیتی خاص برخوردار گشته و یکی از اساسی ترین مقولات را در زمینه معماری تشکیل می دهد.لذا برخورد با آن باید به صورت سنجیده و همه جانبه انجام پذیرد.
1-2-بیان مساله:
شهر ارگانیسمی است زنده و پویا که سه حزه عمومی کار،تفریح و استراحت در آن به نحوی تنگاتنگ در هم می آمیزندو شکلهای کالبدی متفاوتی را در گستره شهر پدید می آورند.
هر کدام از این سه حوزه علاوه بر مشخصات ویژه خود،در ارتباطی متقابل از یکدیگر تاثیر می پذیرند و هر کدام موجودیت دیگری رامشروط و محدود می سازند.هنگامی که این سه حوزه را به عنوان سه جنبه از حیات اجتماعی یک شهر و به عنوان سه قسمت مجزا که صرفا″در کنار یکدیگر قرار می گیرند در نظر بگیریم،آنگاه یک مجتمع فرهنگی- تفریحی به عنوان یکی از ارکان خدماتی، نه تنها یک واحد مجزا، بلکه مجموعه ای از فعالیت های مختلف در رابطه با پیرامون خود است که در ارتباط متقابل با آن عمل می نماید.مجموعه ای از عملکردهای سه حوزه عمومی کار، تفریح و استراحت که در زمان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و همانند ستون فقراتی اجزای شهر را به یکدیگر پیوند می دهد.
شاید بتوان چنین دیدگاهی را اینگونه جمع بندی نمود که شهر در کلیت خود با ستون فقراتی که تار و پودش در تمامی گستره شهر و اجزای تشکیل دهنده آن از جمله مجتمع فرهنگی- تفریحی به عنوان مکانی جهت گذرانیدن اوقات فراغت، انسجام می یابد.
موضوع طراحی مجتمع فرهنگی- تفریحی ، کوششی است در جهت بررسی مشخصات عمومی و خصوصیات ویژه این بنا، تا آنجا که بتوان این اطلاعات را در راستای اهداف و خواسته های امروزین و همچنین با توجه به مشخصات اراضی مورد طراحی، معیار ها و ضوابط طراحی، یک مجتمع فرهنگی به عنوان محلی برای کار، تفریح و استراحت تعیین و ارائه گردد.
دانلود پروژه طراحی مجتمع فرهنگی- تفریحی در سایت دریاچه خلیج
دانلود پروژه طراحی مجتمع فرهنگی- تفریحی در سایت دریاچه خلیج
نظرات شما عزیزان:
ارسال توسط ali ahamadi
آخرین مطالب