فایل ورد قابل ویرایش
توضیحی مختصر از متن فایل :
چکیده:
اگر «تعلیم و تربیت، عبادت است»، در این صورت توجه به قلمرو آموزشی و دقت بر سلامت آن، میباید از واجبات باشد و از آنجا که مهمترین ابزار سلامت، نقد و بررسی است،
در بحث حاضر به بررسی کتابِ درسیِ «مطالعات اجتماعی، سال اول دبیرستان، خواهیم پرداخت.همچنین مطالبی در مورد بحث جامعه شناسی و سخنان حکیمانه چند بزرگ مطرح در جهان نیز بیان شده است.
مقدمه:
جامعه شناسی مطالعه قوانین و فرایندهای اجتماعی است که مردم را نه تنها به عنوان افراد و اشخاص بلکه به عنوان اعضاء انجمنها ،گروهها و نهادهای اجتماعی شناسانده و مورد بررسی قرار می دهد .جامعه شناسی مطالعه زندگی اجتماعی گروهها و جوامع انسانی است.مطالعه ای هیجان انگیز و مجذوب کننده که موضوع اصلی آن رفتار خود ما به عنوان موجودات اجتماعی است .دامنه جامعه شناسی بینهایت وسیع است و از تحلیل برخوردهای گذرا بین افراد در خیابان تا بررسی فرایندهای اجتماعی جهانی را در بر می گیرد.
کتاب از یک یادداشت و پنج فصل (تحت عناوین: شکل گیری زندگی اجتماعی؛ نظام اجتماعی؛ نظام خانواده؛ نظام اقتصادی؛ و نظام سیاسی) تشکیل شده است. در اینجا به دلیل برخی از مسائل، فقط به درس اول میپردازیم، اما در عوض در همان درس (به عنوان نمونه) به نکاتی اشاره خواهیم کرد که از سردرگمی جایگاه مطالعات اجتماعی در نظام آموزشی خبر میدهد.
ظاهراً «یادداشت» کتاب، به منظور معرفی کوتاهی از دروس عمومی، برای دانش آموزان نوشته شده است؛ دروسی که از منظر کتاب: " آموختن آنها برای ارتقای بینش علمی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هر فارغالتحصیل دورهی متوسطه ضرورت دارد"، همچنین نتیجه گیری میشود که: " بنابراین محتوای این کتاب طوری تهیه و سازماندهی شده است کهصلاحیتهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی شما را تقویت میکند.
گزارش تخصصی بررسی دروس مطالعات اجتماعی و انعکاس آن در جامعه
نظرات شما عزیزان: